Dondurma Stabilizatörleri

dondurma-stabilizatorleri

DONDURMA STABİLİZATÖRLERİ

Maymix serisi dondurma stabilizatörleri ve emülgatörleri, dondurma üretiminde ana hammadde olarak kullanılan ve kıvam artırarak yapıyı düzelten karışımlardır. Başlıca etkileri;

    • Dondurmanın erimesini geciktirmek,
    • Dondurmanın dilde homojen bir şekilde erimesini sağlamak,
    • Daha fazla hacim artışı (overrun) sağlamak,
    • Büyük buz kristalleri oluşumunu önlemek,
    • Pıhtılaşmayı engellemek,
    • Havanın dondurma miskine nüfuz etmesini kolaylaştırmaktır.

Maymix Serisi Ürünlerin Diğer Kullanım Alanları;

    • Meyveli Buzlar
    • Krem Şanti
    • Sundae
    • Süt Bazlı Tatlılar
    • Pudingler
    • Meyveli-Aromalı Yoğurtlar
    • Jöleler