DONDURMA STABİLİZATÖRLERİ
Maymix serisi dondurma stabilizatörleri ve emülgatörleri, dondurma üretiminde ana hammadde olarak kullanılan ve kıvam artırarak yapıyı düzelten karışımlardır. Başlıca etkileri;
- Dondurmanın erimesini geciktirmek,
- Dondurmanın dilde homojen bir şekilde erimesini sağlamak,
- Daha fazla hacim artışı (overrun) sağlamak,
- Büyük buz kristalleri oluşumunu önlemek,
- Pıhtılaşmayı engellemek,
- Havanın dondurma miskine nüfuz etmesini kolaylaştırmaktır.
Maymix Serisi Ürünlerin Diğer Kullanım Alanları;
- Meyveli Buzlar
- Krem Şanti
- Sundae
- Süt Bazlı Tatlılar
- Pudingler
- Meyveli-Aromalı Yoğurtlar
- Jöleler