Şekerlemeden süt ürünlerine, meyve sularından ilaçlara kadar çok geniş bir kullanım alanı bulunan gıda katkı maddesi Jelatin’in ülkemizde ki kullanım oranı yıllık yaklaşık 5.000 ton civarındadır.
2010 yılına kadar Türkiye’de üretimi yapılamayan Helal Gıda Jelatini Avrupa Birliği Ülkeleri, Brezilya, Hindistan, Pakistan, Çin, Malezya, İran gibi ülkelerden ithal edilmekteydi.
Ancak Sel Sanayi, 50 yıllı aşkın süredir kolojenden edindiği tecrübe ve how-know ile ülkemizin ilk Gıda Jelatini fabrikasını kurarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Sel Sanayi, sertifikalı sığır derilerini kullanarak %100 Sığır Gıda Jelatini SelJel’i üretmektedir.
Tarım ve köy işleri bakanlığının izni ile Mayıs 2010 da üretimine başlanan SelJel, Ekim 2010 da Avrupa birliğine akredite edilmiştir.
Kalite Yönetimi
SelJel üretiminde ISO 22000 ve ISO 9001 uygulanmaktadır ve ürün, üretimin birçok aşamasında dünyaca kabul görmüş ve onaylanmış standart yöntemler ile test edilmektedir. Fabrika laboratuvarında kullanılan test metotları onaylanmış metotlardır.
Üretim esnasında başlayan laboratuar testleri ara mamule ve nihai mamullere de uygulanır. Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik laboratuvarlarda tatbik edilen testler sonucunda uygunluğu teyit edilen ürünler müşterilere sevk edilir.
Test standartları, ürününün uygunluğunu teyit ettiği gibi, kalitenin de garanti edilmesini sağlamaktadır. Uygunluk ve kalite, SelJel’in vazgeçilmez iki önemli unsurudur.
Dünyada Jelatin Üretimi
Dünyada 2009 yılında 342.000 ton Jelatin Üretilmiştir. Bu miktar her sene % 3-4’lük bir artış göstermektedir.
Toplam Üretimin;
% 29’u Sığır derisinden,
% 23’ü Kemikten,
% 46’sı Domuz derisinden,
% 2’si Diğer hammaddelerden üretilmektedir.
Jelatin ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen tıklayın.